Implantat – Nya tänder

Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa med tandimplantat (titanskruvar) som opereras in i käkbenet. Du slipper glappande proteser och behöver inte slipa ner friska intilliggande tänder för att ersätta luckan med en bro. 

Tandimplantat blir som egna nya tänder som sitter fast. Vi arbetar med systemet STRAUMANN, som är världsledande på marknaden inom tandimplantat. Behandlingsgången är som följer:

1. Planering

På vår mottagning i Norrköping undersöker vi dig och bedömer benmängd, benkvalitet och implantat är bästa alternativet. Ibland behövs speciella röntgenbilder såsom panoramaröntgen, en del av vår toppmoderna utrustning på mottagningen.

2. Operation

Implantatskruven opereras in i käkbenet under vanlig tandläkarbedövning, varefter det får läka in. Under inläkningstiden använder du din vanliga protes som vi justerar eller en provisorisk krona.

3. Avtryck

Efter 8-12 veckor kommer du på ett återbesök på mottagningen. Då tas ett digitalt avtryck på skruvarna som skickas till en tandtekniker för framställning av implantatkronan eller implantatbron.

4. Färdig konstruktion

När arbetet har kommit tillbaka från tandteknikern sätts den nya tanden på plats!

Kontakt & Tidsbokning

Behöver du boka tid för en undersökning eller behandling? Klicka på knappen nedan för att komma till vår tidsbokning. Har du frågor om våra behandlingar eller vill boka tid per telefon, vänligen ring oss på 011-31 10 31 eller fyll i vårt kontaktformulär.

Om oss

Vi är en modern och helt nybyggd tandläkarklinik mitt i centrala Norrköping som utför högkvalitativ tandvård.
Se våra behandlingar här.

Öppettider

Mån–Fre: 07.30-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi akutvård finns möjlighet att boka tid utanför de normala arbetstiderna.

Kontakt

De Geerkliniken AB
Gamla Rådstugugatan 31
602 24 Norrköping
Tele: 011-31 10 31
kontakt@degeerkliniken.se